Monday, 13 July 2015

Selamat Hari Raya

salam...








Selamat hari raya buat semua warga yang beragama islam tuh..... hahaha... puase pun tinggal beberapa hari lagi nih.... zakat dah bayar lom??? hahahaha.... sila bayar cepat yer.... jangan tunggu dah sembahyang raya baru nak terhegeh-hegeh carik pak imam sebab nak bayar zakat..... padehal sebulan kot kite berpuasa...... banyak masa dah di beri.....

cakap pasal raya..... persiapan raya macam mane?? baju raya, kuih raya, duit raya dah beli dah.... tahun ni tema ape..... hahahaha..... selama aku hidup... belum pernah lar lagi aku ada tema bagai ni..... masa aku kecik pon aku pakai je baju yang yang parents aku beli.... hahaha..... then lepas aku tingkatan 5 pon aku teros sambung study...... mase tu pon aku jenis tak amek kisah pon nak pakai baju tema ape..... janji pakai kan baju raye..... kalau bogel tu lain la cerite...... hahahahaha

but, this year is the 1st time aku beraya  selepas aku masuk dalam dunia pekerjaan.... rasa kekwat sikit lar nak balik raya..... tapi malangnya.... tahun ni hajat nak balik awal tak kesampaian..... terpaksa balik malam raya.... hukhukhuk.... mesti jem giler jalan nak balik nanti...... huwaaaaaa...... even nak try amek halfday pon tak dapat..... sebab last day sebelum raya tu ramai cuti dan tak cukup staf..... so, staf junior macam aku ni la yang jadi mangsa keadaan.... kalau ikutkan keadaan, boleh jer aku cuti.... tapi ada plak mamat chinese ni pon nk bercuti jugak..... wife die nak bersalin anak pertama.... macam2 hal... hahaha.... pe pon good luck Mr N..... hahaha.... nanti mau ang pau ya.... hahahaha

tahun ni tak dapat la aku nak tolong mak aku buat persiapan raya..... sehari sebelom raya... orang negeri sembilan cakap hari mantai..... hahahaah.... penat dan best..... kalau sempat, dapat la ikut bertakbir dari rumah ke rumah..... kat akmpung aku biase buat malam raya selepas isya'..... best tau.... sebab bleh dapat rasa masakan yang dieorang dh prepare siang2 tu...... mostly rendang lar...... hahaha..... bertambah gemuk la aku raya ni...... dah la sekarang ni aku boleh dikatakan gemuk.... nanti lagi ggemuk nanti.... hahahahaha...... GEMUK IS AWESOME!!! hahahaha.....

plan nak kurus dah lama lesap setelah tibanya bulan ramadhan..... nafsu makan kuat bile sahaja kaki ni jejak ke bazaar ramadhan.... macam macam adaaaa..... sekarang tinggal beberapa hari je lagi nih..... bagi yang dapat gaji awal tuh jimat2 ckit..... nnt tak cukup pulak sampi bulan depan..... yang aku ni..... no gaji no duit raya yer..... hahahaaha......

so, selamat hari raya semua..... memandu tu hati2, ingat lah orang yang tersayang... cewaahhh.... hahahaha... sape yang sayang tuh..... yang kecik lagi tuh sila kumpul duit raya banyak2 yer.... bukan utk beli mercun... bahaye ok..... karang raye ke 2 dah ada yang masuk hospital nanti...... yang dah bekerje tu sila kumpul duit sebab nak bagi duit raya kat budak kecik tu yer.... harap maklum..... yang bujang tu..... jgn nak menggedik nak duit raya jugak..... dah beso...... dah tak layak dapat duit raya..... HARAP MAKLUM..... sayang semua.....bye.... selamat berbuka puasa yer..... maghrib nanti.... bukan sekarang..... hahahaha


<3

Saturday, 4 July 2015


Salam.....



Sapa pernah tengok video nih...... actually aku tak ada la gigih sangat nak cari lagu2 macam ni.... tapi kebetulan terjumpa..... its a sweet song about love..... PLU love ataupon bahasa lainnya.... gay love..... hahahah... sebenarnya banyak lagi..... so yang ni salah satu nye.... hashaha

macam kelakar pon ada kan.... yela... kat malaysia mane dieorang berani wat lagu2 macam ni..... mau kene kecam nanti..... hahaha.... tak pon kene tangkap ker..... kene rogol ker..... yela bila kita wat macam ni kan so that orang lain pon tau la kita nyer orientation kan..... hahahah..... kuat tol imaginasi aku nih.... tapi different dengan negara luar.... ada curtain negara kan dieorang benarkan bende ni semua.....tapi tidak di malaysia...... negara2 jiran pon tidak terkecuali..... mostly la kan..... dekat thailand..... kalau pergi sana jer.... mesti ada jer bende ni semua..... sampai kan pernah satu kali one of my member pergi thailand...... ntah pe dia buat kat sana.... balik malaysia macam biasa la.... ole-ole la..... ole-ole yang dia bagi adalah sebentuk key chain..... tapi yang wat aku terkejut tu..... bentuk key chain tu...... its penis..... Oh My God!!!!..... hahaha.... whatever lar..... yang pasti aku dah buang dah key chain tu..... kalau aku simpan macam pe bile orang tengok nanti... ada karang aku kene cop rasmi "giler sex" nanti...... hahahahah


apa2 pon enjoy lar ea..... lagu die slow je..... yela.... lagu cinta kan.... mesti la slow..... xkan nak letak pakai lagu nasyid pulak kan..... enjoy it.......


Lyrics

[Verse 1]

Twenty-two, I was made for you
Steel eyes and blinders too
We were right on track
To burn out fast
Winter moved along
Sun rays through a morning fog
No space or time
Just you and I
Tangled in sheets, while your body heat's
Keepin' me warm

[Pre-Chorus]
And you were keepin' me warm through those nights
Where I left my life to the cold outside
You left your light on
Oh you let me shine on

[Chorus]
When time was on our side
You and I suspended in that warm streetlight
And if you ever figure out this life
Keep tellin' me those sweet, sweet lies
Cause I don't wanna know
I don't wanna know
I don't wanna know

[Verse 2]
You had me meet your friends
I never loved you more than when
We watched that game
Back at Andy's place
Pretending to give a damn
About coaches and quarterbacks
With your head in my lap
Now who could blame me for that?
Steel eyes stealin' my heart
Right from the start

[Pre-Chorus]

[Chorus](2x)

Saturday, 13 June 2015

14 tahun pemergian

Salam...

Harini genap 14 tahun pemergian seorang ayah yang tercinta.... masih dikenang bibit kenangan yang dirasakan seakan hangat.... tetapi telah lama hilang.... membesar dengan seorang ibu bukannya mudah... ada pahit dan manis yang dilalui....

Mendengar berita tatkala masih kecil.... pada ketika aku sedang belajar mengaji ayat suci al-Quran..... tatkala melihat bendalir air mata kakak ku mengalir di pipi.... saat itu timbul beribu persoalan di minda..... tatkala mendengar perkataan "innalilla hiwa innalillah hi rajiun" keluar dari mulut seorang makcik tua yang sedang bercakap di ganggang talifon..... tatkala itu jua aku bertanya.... siapakah di dalam talian?... siapakah yang meninggal dunia?

Tatkala itu aku melihat kakak ku yang masih dalam tangisan..... melihat guru ku yang mengajar aku mengaji yang sedang tadi sudah berhenti..... menanti jawapan daripadanya.... pada itu juga aku mendengar panggilan 'niah' keluar dari mulut makcik itu..... baru ku sedar bahawa itu panggilan dari ibu ku yang berada di hospital...... tangan ku seakan menggigil..... adakah itu ibuku?.. adakah itu bapaku yang meninggal?..... hati ku gusar.... lantas aku menangis..... takut akan sesuatu kehilangan.... kehilangan sesuatu yang aku sayang....

Ternyata benar ia.... perkara yang aku takut sekali.... kehilangan seorang bapa..... menangis ku tiada henti.... malah makin kuat.... sampai masa aku dibawa pulang bersama kakakku.... mengemas rumah menyambut sekujur tubuh yang paling aku sayang..... tak kusangka... die seorang yang kuat.... boleh pergi.... kuasa tuhan.... siapa pon tidak boleh menyangkal.....

Aku hanya manusia biasa... tidak boleh melawan qada' dan qadar..... berserah pada yang esa... kini sudah 14 tahun berlalu.... masih lagi terngiang di minda... peristiwa 14 tahun.... aku rindukannya.... jasamu tetap dikenang.... walaupon hanya berjumpa hanya sampai aku di darjah 2..... sedih ku, gusar ku, hati ku.... hanya tuhan sahaja yang tahu....

Wednesday, 3 June 2015

Melancong....

Salam.....

Harini nak cerita pasal melancong.....  melancong ker..... actually lebih kepada perasaan aku jer... hahaha.... kemana? Dalam malaysia jer.... LANGKAWI..... langkawi adalah salah satu tempat pelancongan di Malaysia.... terletak di sebelah utara malaysia bersempadan dengan thailand..... di bawah jajahan negeri kedah.... hahaha.... jalan jauh kite nok.... cakap pasal melancong.... awal bulan mei haritu.... aku baru je pergi kelantan..... ni pergi langkawi pulak.... hahaha.... tak pe lar kan.... bile lagi nak pergi kan...... ini la peluangnya....

Actually, kami pergi menerusi rombongan taman perumahan..... bukan taman aku tau.... taman perumahan one of my friend yang ajak kami pergi..... kawan aku tu la yang ajak kan..... agak menyeronokkan la juga.... tapi ada juga curtain part yang agak buat aku terfaktap habis.... geram plus sakit hati..... kami ber empat yang pergi...... 1st, kawan kami yang ajak tu.... 2nd is aku, 3rd is my friend a.k.a my crush..... the last one adalah kawan juga yang baru aku kenal.... tapi die juga ada tangkap feeling dengan crush aku tuh..... urhmmm...... so no wonder lar kn.... ape yang berlaku biarlah rahsia..... tapi aku just simpan dalam hati dengan kelakuan die tu..... yela... aku pon tak nak la spoilkn mood bercuti masing2 kan..... watever larr..... Walauapapun, aku tetap happy bercuti kat sana.....

COP.... aku pernah cakap yang aku pon kalau boleh tak nak ada feeling dengan crush aku tuh......kenapa sebelum ni aku boleh jer.... tapi untuk kali ni aku tak boleh...... kenapa aku ada perasaan tu..... bukan ke aku dah buang jauh2 prasaan tu..... kenapa aku tetibe rasa sakit hati yang teramat bile tengok mereka.... masa tu aku rase nak pergi jeti then balik je.... aku tak nak tengok semua ni..... oh my god...... what happen to me actually?... aku perlu kuat..... dia bukan milik aku.... aku tak ada hak keatas die..... kenapa.... aku nak buang jauh2 perasaan ni..... kenapa perasaan tu kembali........

Aku tak perlukan sesapa dalam hidup aku..... yang boleh faham apa yang aku rasa...... yang boleh faham apa yang aku buat..... yang boleh terima setiap inci perangai aku..... aku adalah diri aku.... tak ada sapa pon yang boleh tolong aku..... hari ni susah aku... mungkin ada yang lagi susah daripada aku.... kadang2 satu soalan yang tak pernah aku dapat jawapannya..... kenapa aku hidup... apa tujuan aku dalam hidup ni..... selama ni pon aku just follow the flow yang tuhan dah aturkan untuk aku.... kenapa? Soalan hanya tinggal soalan..... pernah juga aku tanya kawan aku masa kat kolej dulu.... tapi itu hanyalah tinggal harapan semata2..... ada orang cakap untuk kejar cita2.... tak kan semata2 nak kejar cita2.... seolah tak ada bende yang kita bleh buat.....

Bukan senang nak senang, bukan mudah nak jadikn ianya mudah, bukan susah untuk jadikan ianya susah.... aku hanya seekor kingkong yang hanya memegang sebatang mancis..... selebihnya berserah kepada tuhan.....

Monday, 23 February 2015

hallo again!!!!

salam...


halooo everyone..... dah lama sangat aku buka blog aku ni...... sejak aku dapat pekerjaan aku di sini.... aku dah jarang buka blog..... bukan tak mahu buka.... tapi mase dan line connection menjadi masalah utama aku.... laptop aku pon dah lame tak ber-connection..... dah lama sangat tak online guna laptop aku....


aku happy di sini..... berjumpa kawan senasib..... mula2 sampai sini aku fikirkan tak ada orang senasib aku kat area ni.... yela kan tempat yang tak beberapa nak femous kan..... rupa2 nya... ramai.... tapi kat sini aku rapat dengan beberapa orang jer.... yang sekarang ni menjadi kawan rapat aku.... salah seorang daripada mereka dah jadi housmate aku sekarang..... kahkahkah..... tapi sebenarnya.... aku ada admire kat sorang ni....

cakap pasal admire.... pernah tak korang admire seseorang.... ofcoz pernah kan.... agaknya ape situasi korang semua bile berjumpa dengan admire sendiri.... gelabah, gabra..... hahahaha.... pernah lar bulan november kebetulan birthday aku sendiri..... aku ajak dieorang ni semua makan kat kedai.... kire aku belanja lar dieorang.... actually aku tak bagitahu pon yang hari tu birthday aku mase tu...... yang aku cakap just nak belanje makan jer..... nak kenal lebih rapat lar.... aku pon ajak lar semua termasuk si dia.... tp dia balik kerja dalam pukol 10 macam tu la......

tiba hari birthday aku tu.... yang aku kate nak belanje dieorang je semata2..... semua pon datang kecuali si dia...... order dan makanan pon sampai.... tiba2 dapat masage cakap dia tak dapat hadir hari tu...... alasan dia ada orang nak datang rumah..... mak nye suruh balik..... untuk pengetahuan korang.... dia tinggal dengan family..... bile je dengar die tak dapat datang..... aku sedih la.... tapi aku tak tunjukkan yang aku sedih..... just be happy.... tapi dalam hati.... huhuhuhu...... semua dok tanya aku.... asal aku macam sedih jer.... aku pon berlakon lar konon happy.... kahkahkah.... paranoid tak aku...... 

bila sampai masa dia datang.... aku agak terkejut jugak la..... memang unsuspected..... cakap tak dapat datang....tiba2 datang.... aku pon tertanya.... dia tak balik ker?? kata maknye suruh balik..... hahahaha.... rupanya tu semua lakonan semata2... nak buat suprise larr katekan..... hahahaha..... pastu dalam pukul 11 macam tu.... dia pergi toilet.... balik bawak kek.... OMG!!!! surprise again..... time tu memang speechless.... aku tak tahu macam mane die tahu hari tu birthday aku..... agak question mark kat situ.... last2 kantoi rupenya ada sorang member ni dok geledah wallet aku time aku pergi toilet...... wallet aku letak dalam bag aku..... patut la dieorang ni dok main kan aku time tu..... rupanya masing2 dah tahu..... si dia pulak siap buat surprise lagi.... memang hari tu hari kejut mengejut kan aku agak nye kot..... hahahahaha....... bahagianya.... tapi it is juast admire lar.... aku tak mintak lebih pon kat dia.... dia pon bukan jenis nak couple2 ni..... yela kan.... orangnye elok.... tak kan la tak ada orang nak kan....... ok la aku citer kehidupan aku kat sini..... lain kali aku sambung lagi yer..... malas nak taip panjang2.... ni pon aku guna komputer kat tempat keje aku.... hahaha.... k bye...








**ada orang tu cakap yang bf nye follow blog aku..... tapi orang nye tak mengaku..... hahahaha.... tak ape lar.... just nak berterima kasih sebab follow blog yang tak seberapa nih..... dah lame tak berhupdate.... hahahha..... thanks to everybody whos following my blog..... kihkihkih..... nah kiss ckit.... muuuaahhhhh!!!!!.... larrrriiiii..... ada orang nak baling seliparrr.......


Wednesday, 24 September 2014

Frust..!!

Salam....

Arrgghhhh...... Frust giler bile putera privatekn blog die..... Xbleh nk follow blog yg laen..... Huhuhuhu.....

Saturday, 20 September 2014

Lipan....

Salam...

Ape perasaan korang semua bile jumpe lipan.... Mesti takut kan... Mesti ada yang menjerit.... Itu la yang aku rase tadi.... Tapi dalam situasi aku lain sikit... Aku bukan setakat jumpe sahaja.... Lipan tu boleh berjalan dalam seluar lagi.... Aku punya takut rase macam.nak giler.... Nasib baik tak kene sengat....

Mula2 bile aku pakai.... Terasa macam ada bende berjalan kat dalam seluar.... Mula2 fikir mungkin seluar tu bergesel kat kaki.... Tapi bila dah sampai 3 kali aku terasa.... Aku terus pegang... Tapi pegang kat seluar la.... Terasa macam ada benda kat situ.... Aku pon ape lagi.... Terus keluarkan.... Bile tengok lipan tu jatuh.... Terasa nak melompat gak aku.... Sebab aku dah picit sikit... So die tak boleh gerak la.... Tapi yang ni kecik lagi rasenye....

Takut tak payah cerita la.... Memang takut la.... Abang aku suruh buang dulu.... Tapi sebab aku takut sangat... Aku tukar seluar terus.... Huhuhu..... Nasib tak kene sengat.....